Hvem er vi.

 

Vi er begge hundens ven. Vi er opvokset med hunde og da vi hver især fik vores hjem var der også en hund eller flere.

Vi var så heldige at stifte bekendtskab med hinanden i foråret 2007 og blev smedet sammen i Fakse Ladeplads kirke 12. juli 2008.

Joan er uddannet dyreassistent med speciale i heste. Efter en arbejdsskade i 1995 blev hun tilkendt fleksjob i 2000. I 2008 blev Joan godkendt til førtidspension da hun ikke kunne opretholde et fleksjob.

Joan passer/træner hundene og hestene, Hektor og Asti dagligt, Steen hjælper til med Hektor.      

Joans første hund eller rettere hunde var 1 Collie, 1 Old english sheepdog og 1 Newfoundlænder blanding. Alle 3 var familie hunde.

I foråret 1984 kom Joans søn, Mikkel til verden, samme sommer købte Joan en Flat coated retriever blanding, som hun trænede i DCH (Dansk Civilhundefører Forening).

 I 2002 flyttede Booboo ind, en Labrador blanding. De startede i DCH foråret 2003, blev B-hund i 2005 og fik første oprykning til A-klassen i 2007. Joan var lydighedstræner i DCH, hvor hun havde et hvalpe-hold, indslusnings-hold (hold efter hvalpe-hold), familie-hold og konkurrence-hold for C-hundefører. Efter teoretisk og praktisk træning med egen hund, Booboo en såkaldt cross-over hund, hos Christina Ingerslev, Hund & Træning, blev Joan eksamineret klikkerinstruktør i 2007 og hvalpe- og grundinstruktør i DKK i 2014

Steen er uddannet elektronikmekanikker og er senere uddannet til faglærer og arbejder på TEC i Ballerup. Steen fik sin første schæferhund som dreng, som hed Dios. Eller rettere familien fik. Steen og Dios gik til træning i et par år. Da Steen fik sin egen familie og hjem startede mange år med schæferhund og gerne flere ad gangen. Den første schæferhund hed Unni. En langhåret tæve som var godheden selv, og det var hende der lærte Steen, at det går bedst når man samarbejder, selvom der gik lang tid før Steen helt fik det lært..

Steens træning har været på mange forskellige plan. Lige fra den lidt hårde træning, hvor hunden ”bare skal hører efter” til den sidste hvor hunden er en del af fællesskabet, og hvor hunden trænes med ros og godbidder.

Steen er uddannet instruktør og prøveleder i Schæferhundeklubben for Danmark i både hvalpetræning, spor og mange andre ting som der trænes i BHP/IPO programmet, og har gennem flere år været instruktør på hvalpe- og Lydighedshold. Steen har også tilbragt mange timer i hovedbestyrelsen i schæferhundeklubben for Danmark i nogle år, samt i den lokale bestyrelse i kreds 8, Rønnede. Er i 2013 instruktør i DCH- Haslev med hvalpehold og konkurrencehold.

 

Det var et stort ønske at få en Bouvier des flandres (selvom navnet kan være svært at udtale J) og vi havde kendskab til racen, for Steens vedkommende fra IPO træning i Schæferhunde klubben og for Joans fra DCH, hvor indehaveren af Kennel Aurikels, Vibeke Bak-Jensen, trænede Misty på Joans hold. Misty blev senere mor til vores Snoopy. Vi besøgte Kennel Aurikels, Vibeke og Jørgen Bak-Jensen, inden vi traf den endelige beslutning.

www.aurikels.dk

 

Vores holdning/ideologi er at hunden skal trænes eller på anden god måde aktiveres så den er i psykisk balance og kan opdrages. Vores hunde er en del af flokken (familien) de er begge i sofaen, i sengen, ja, kort sagt, de er hvor vi er. Derudover har vi ansvar for at hunden er sund og rask, hvilket betyder regelmæssig tjek hos dyrlæge.

Træning af hundene står Joan for.